ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ…






3 ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟ! “ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ”, ΛΕΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών με την Ιαπωνία στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, ενώ ο ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχτεί κινεζική απόβαση στα νησιά, την οποία θα απωθήσει “δια της στρατιωτικής βίας”.
Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, τα πλοία αυτά θαλάσσιας εποπτείας εισχώρησαν γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή των 12 ναυτικών μιλίων (τουλάχιστον 22 χλμ.) γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα Σενκάκου, το οποίο διεκδικεί η Κίνα με το όνομα Ντιαογιού.
Την Τρίτη οκτώ κινεζικά πλοία είχαν ήδη εισέλθει σε αυτή την θαλάσσια περιοχή των νησιών, την κυριαρχία των οποίων διεκδικούν οι δύο χώρες.
Η Κίνα στέλνει τακτικά πλοία, αλλά και αεροσκάφη, στην περιοχή του ακατοίκητου συμπλέγματος από τότε που το ιαπωνικό κράτος εθνικοποίησε τον Σεπτέμβριο τρία από τα πέντε νησιά του, αγοράζοντάς τα από τον ιάπωνα ιδιοκτήτη τους.
Απέναντι στην αναζωπύρωση της έντασης, το Τόκιο ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγκρότηση ειδικής δύναμης 600 ανδρών και 12 πλοίων εποπτείας για την προστασία των νησιών Σενκάκου, που βρίσκονται 200 χλμ. βορειοανατολικά των ακτών της Ταϊβάν, η οποία τα διεκδικεί επίσης και 400 χλμ. δυτικά του νησιού Οκινάουα στη νότια Ιαπωνία.
Εκτός από τη στρατηγική του θέση, το αρχιπέλαγος είναι πλούσιο σε ενεργειακούς πόρους.
http://www.tragiko.net/2013/04/blog-post_2430.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις