ΣΟΣ: Σαρώνουν τα… νέα φτηνά ναρκωτικά στη χώρα μας!!!Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που εθίζονται στα ναρκωτικά κάθε μέρα. Κάθε εβδομάδα που περνά, μία νέα εξαρτησιογόνα ουσία κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη. Ο αριθμός των νεοεμφανιζόμενων ναρκωτικών ήταν...δεκαπλάσιος το 2011 σε σχέση με έξι χρόνια πριν.
Οι νέες ουσίες, καμουφλαρισμένες ως προς την μοριακή τους δομή ώστε να διαφεύγουν της απαγόρευσης τους έστω και προσωρινά, είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της εποχής, ούσες οικονομικά προσιτές και στους φτωχούς.

Ο βασικός κορμός των νέων εξαρτήσεων στην Ελλάδα είναι:
-τα συνθετικά κανναβινοειδή,
-η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και
-η κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας.
Το γεγονός ότι αλλάζουν συνεχώς τα συστατικά δίνει την δυνατότητα στους κατασκευαστές να τα «περνάνε» σαν νόμιμα.

Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ, βρέθηκαν πάνω από 690 ιστοσελίδες, που πωλούσαν τις ουσίες αυτές.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», από το τοπίο δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Ελλάδα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα τελευταία χρόνια, που χαρακτηρίζονται από τον άνευ προηγουμένου πολλαπλασιασμό των συνθετικών ναρκωτικών, στη χώρα μας είναι τρεις οι ουσίες που συνιστούν τον βασικό κορμό των νέωνεξαρτήσεων: Τα συνθετικά κανναβινοειδή, η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και η κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας.

Ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και υπεύθυνος στον τομέα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, επισημαίνει πως «νέα θεωρείται οποιαδήποτε ουσία έχει έστω μία ελάχιστη παραλλαγή στη μοριακή της δομή.

Άρα όταν μιλάμε για δεκαπλασιασμό των ουσιών, εννοούμε εκτροπές και παραλλαγές ουσιών που ήδη κυκλοφορούν. Όσες έχουν διαπιστωθεί ως ελεγχόμενες ως προς τις παρενέργειές τους, τον τρόπο παρασκευής, αποθήκευσης και διακίνησής τους, υπόκεινται σε νομικές επιπτώσεις. Μέχρι όμως να εντοπιστεί να ελεγχθεί και να ενταχθεί στον κατάλογο των ελεγχόμενων ουσιών, κάθε καινούργια ουσία δεν υπόκειται σε καμία ρύθμιση».

Ως εκ τούτου πολλές από τις ουσίες είναι νόμιμες και πωλούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του ΟΗΕ, βρέθηκαν πάνω από 690 ιστοσελίδες, που πωλούσαν τις ουσίες αυτές χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου.

Πηγή: http://vatolakkiotis.blogspot.com/2013/05/blog-post_5974.html#ixzz2T3ehG0O1

Δημοφιλείς αναρτήσεις