Μάθε πότε τα ταμπόν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικίνδυνα
Έχω ακούσει διάφορα για το κατά πόσο τα ταμπόν είναι ασφαλή ή ενοχοποιούνται για διάφορα γυναικολογικά προβλήματα. Κινδυνεύω αν καθυστερήσω να αλλάξω ταμπόν;

Το ταμπόν είναι μια εναλλακτική της σερβιέτας επιλογή της σύγχρονης γυναίκας για την υγιεινή των δύσκολων ημερών του μήνα. Υπάρχει ήδη από την αρχαιότητα, και μέσα στους αιώνες εξελίχθηκε στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, στο μικρό αυτό βαμβακερό αξεσουάρ.
Ο στόχος της χρήσης του είναι να χαρίζει ευελιξία στην πολυάσχολη γυναίκα στις δύσκολες μέρες. Η τοποθέτησή του είναι απλή και οι διάφορες επιπτώσεις απ΄τη χρήση του δεν έχουν διαφορά από την απλή σερβιέτα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή χρήση του και για την αποφυγή των ανεπιθύμητων συμβαμάτων, είναι η τακτική αλλαγή του. Το ταμπόν πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3-6 ώρες τις μέρες της έντονης ροής, και κάθε 6-8 ώρες τις μέρες με μικρή ροή.
Αν καθυστερήσει η αντικατάστασή του, δημιουργούνται στον κόλπο προϋποθέσεις ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών (που αγαπούν το θερμό και υγρό περιβάλλον του κόλπου και «τρέφονται» από το αίμα). Η ανάπτυξη των μικροβίων αυτών (βακτήρια ή μύκητες) είναι ευθέως ανάλογη με τον χρόνο που παραμένει το ταμπόν στον κόλπο.
Ενίοτε, η λοίμωξη αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρή, όπως το «τοξικό σοκ» από σταφυλόκοκκο που ενοχοποιήθηκε στο παρελθόν για θανάτους γυναικών, σε βαριές, παραμελημένες περιπτώσεις. Ευτυχώς όμως, αυτές οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες και δεν θα πρέπει να σας φοβίζουν.
Εν κατακλείδι, το ταμπόν, με λογική χρήση και συχνή αντικατάσταση, είναι ένα ασφαλές, όπως και η απλή σερβιέτα, αξεσουάρ για τις δύσκολες μέρες.

faysbook

http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3184.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις