Προκλητική τροπολογία υπέρ της Deutsche Telekom και των τραπεζιτών!!!

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕΑνακοίνωση – Δελτίο τύπου
Προκλητική τροπολογία υπέρ της Deutsche Telekom και των τραπεζιτών!!! Η κυβέρνηση με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο κατέθεσε τροπολογία, την οποία ετοιμάζεται να περάσει στα μουλωχτά και νύχτα για να διευκολύνει τη γερμανική εταιρεία να απολύσει περίπου 2000 εργαζόμενους.

Τις θέσεις αυτές σταθερής εργασίας θα τις αντικαταστήσει με μαύρη εργασία εργολάβων και με «ενοικιάσεις» εργαζόμενων από τις δουλεμπορικές θυγατρικές εταιρείες του ΟΤΕ, OTEplus – E-Value κ.λ.π..

Την τροπολογία αυτή την κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την «κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων».
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων όπως το 2005 αντιτάχτηκε – κόντρα στο ρεύμα- στην επαίσχυντη εθελουσία έτσι και σήμερα θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τη χειμαζόμενη κοινωνία για την συμπαιγνία κυβέρνησης – D.T και Τραπεζιτών.
Η (ν)τροπολογία αυτή είναι φωτογραφική, ευνοεί προκλητικά την D.T και τους τραπεζίτες που έχουν διαμορφώσει ανάλογα προγράμματα (Eurobank, Εθνική κ.λ.π.) γι’ αυτό και οι διαπλεκόμενοι (λαλίστατοι κατά τ’ άλλα) καναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους ποιούν την νήσσα!
Προβλέπει ότι όσοι μπαίνουν σε προγράμματα εθελούσιας εξόδου (προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος) και πληρώσουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές άμεσα, θα ισχύουν τα σημερινά όρια ηλικίας, οι όροι και οι προϋποθέσεις και όχι το νομικό καθεστώς που θα διαμορφωθεί μετά από 3, 5 ή 7 χρόνια που θα συνταξιοδοτηθούν.
Δηλαδή:
• Αν ένας εργαζόμενος που είναι σήμερα π.χ 53 χρονών και μπει στο πρόγραμμα, μετά από 7 χρόνια το 2020, θα συνταξιοδοτηθεί 60 χρονών.
• Αν ο ίδιος ή ένα άλλος εργαζόμενος δεν επιλέξει να μπει στο πρόγραμμα και συνεχίσει να δουλεύει μετά από 7 χρόνια αν τα όρια ηλικίας έχουν αυξηθεί θα πάρει σύνταξη το 2027 ή το 2030!
Με αυτό τον τρόπο η D.T εκβιάζει. Ή φεύγεις τώρα «εθελουσίως» ή αλλιώς κινδυνεύεις να πάρεις τη σύνταξη…… 70 χρονών. Αυτό μήπως λέγεται εκβιασμός;
Μήπως παραβιάζεται η αρχή της ισότητας; Ποια ισότητα όμως, ποιο σύνταγμα και ποιο κράτος δικαίου, τα έχουν κάνει κουρελόχαρτα προ πολλού.
• Οι άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε άλλες επιχειρήσεις που δεν τους «δελεάζουν» με συνταξιοδοτικά προγράμματα, γιατί πρέπει να δουλεύουν 5, 7 ή 10 χρόνια παραπάνω;
Το κεφάλαιο ξέρουμε από παλιά ότι δεν έχει ούτε ηθική, ούτε πατρίδα, προκειμένου να κερδοσκοπήσει μεταχειρίζεται όλους τους τρόπους.
Μια κυβέρνηση όμως έστω και τροικανή μπορεί να παρουσιάζει απροκάλυπτα ένα τόσο ανήθικο πρόσωπο; Εδώ η γυναίκα του καίσαρα και είναι και το διατυμπανίζει ότι είναι…. τιμία.
Η τροπολογία – έκτρωμα από μόνη της σηματοδοτεί το κατάντημα του πολιτικού προσωπικού που δρα σαν το μακρύ χέρι της τρόικα, του κεφαλαίου -ελληνικού και ξένου- που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα για ένα κράτος δικαίου που σέβεται έστω και τυπικά βασικές αρχές της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
• Καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να αντιταχθούν σ’ αυτό το ανοσιούργημα που επιχειρείται και να επιστρέψουν σαν απαράδεκτη την επαίσχυντη τροπολογία στους συντάκτες της Deutsche Telekom και των Τραπεζιτών.
• Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να αντιδράσουν, να μην συναινέσουν, να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα των «εθελούσιων» απολύσεων, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να συμβάλουν στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.
Μια τέτοια κυβέρνηση που φτάνει σε τέτοιο κατάντημα δεν μπορεί να την εμπιστεύεται κανένας, ούτε οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ για δήθεν κατοχύρωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ακόμα και να περάσει την επαίσχυντη τροπολογία. Σήμερα θα την περάσει και αύριο θα την αναιρέσει.
Όσοι την εμπιστευτούν θα κλαίνε σαν τις μωρές παρθένες μετά από λίγα χρόνια όπως κλαίνε και οι «πονηροί» της εθελούσιας του 2005 που τους έκοψαν το 60% της σύνταξης και τους βρίζουν από πάνω σαν…… υψηλοσυνταξιούχους!
Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να εμπιστεύεται και να σέβεται μια τέτοια κυβέρνηση – παπαγαλάκι των ξένων και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών.
Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!
ΑΣΕ Αθήνα: 27-11-2013
Υ.Γ: Την εργοδοτική πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν την καλούμε να κάνει τίποτα. Οι πανάθλιοι εργατοπατέρες έχουν χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία, άσε που οι περισσότεροι ετοιμάζονται να την κάνουν…. με ελαφρά πηδηματάκια.

olympia

Δημοφιλείς αναρτήσεις