ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ «ΧΤΙΣΜΕΝΟ» ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ! Η ανατριχιαστική ιστορία του ζευγαριού που βίαζε και διαμέλιζε γυναίκες (Εικόνες)




Για χρόνια το ζεύγος Φρεντ και Ρόουζ Γουέστ θεωρούνταν ένα
ευγενικό, λίγο εκκεντρικό ζευγάρι που ζούσε μια ήρεμη ζωή με την οικογένειά του στην οδό Κρόμγουελ του Γκλόστερ, νοτιοδυτικά της Αγγλίας.



Το σπίτι στον αριθμό 25, όμως, -γνωστό και ως «House of Horrors»- έκρυβε κάτι που ποτέ κανένας από όσους γνώριζαν τους Γουέστ δεν είχε τολμήσει να φανταστεί: βία, αιμομιξία, πολύ αίμα και πτώματα γυναικών χτισμένα στους τοίχους και θαμμένα στον κήπο της –κατά τα άλλα- μέσης βρετανικής οικογένειας του ’90, γράφει η Όλγα Παρθενέα – Γεωργάτσου για το koolnews.gr.

Φρεντ και Ρόουζ: Από τον έρωτα στη συνεργασία και τις διαστροφές

Οι Φρέντερικ Γουέστ και Ρόζμαρι Λετς γνωρίζονται το 1969, εκείνος στα 28 και εκείνη μόλις στα 16 της χρόνια. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Ρόουζ δηλώνει γοητευμένη από τον «σκληρό και δυναμικό» Φρεντ και σύντομα βρίσκεται να κυοφορεί το παιδί του. Τον Ιανουάριο του 1972 παντρεύονται και η κοινή τους εγκληματική δράση ξεκινά. Και οι δύο προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες, πράγμα που σύμφωνα με τους ψυχιάτρους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Γουέστ, συνέβαλε σε τεράστιο βαθμό στα άρρωστα ένστικτά τους.



Ο Φρεντ Γουέστ, παιδί 8μελούς αγροτικής οικογένειας, βίωσε από μικρός τη σεξουαλική κακοποίηση, ενώ δεν αντιστάθηκε ούτε στις αιμομικτικές σχέσεις με τις αδερφές του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπέστη συχνούς βιασμούς από τη μητέρα του και είδε τις αδερφές του να υφίστανται το ίδιο από τον πατέρα τους.

Συχνά κατηγορούνταν για σεξουαλικής μορφής επιθέσεις κατά των συμμαθητριών του στο σχολείο, την ίδια ώρα που διδασκόταν κατ’ οίκον την «τέχνη» της κτηνοβασίας από τον πατέρα του. Μεγαλώνοντας, απασχόλησε την αστυνομία τόσο με υποθέσεις μικροκλοπών όσο και με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που εκκρεμούσαν εις βάρος του. Πριν γνωρίσει την Ρόουζ είχε ήδη παντρευτεί μία φορά και αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ το σερί των –άγνωστων τότε- δολοφονιών του είχε ξεκινήσει.


Ο Φρεντ και η Ρόουζ Γουέστ πριν αποκαλυφθούν τα εγκλήματά τους

Από τη μεριά της η Ρόζμαρι δε θα μπορούσε παρά να θεωρηθεί θύμα ενός άκρως αυταρχικού πατέρα που δε δίσταζε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της κάνοντας τη να πιστεύει πως οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας είναι φυσικό επακόλουθο της κοινής ζωής τους. Μεγαλώνοντας απέκτησε αρκετούς εραστές και παρότι ήταν παιδί περιορισμένης ευφυΐας και ομορφιάς, κατάφερε να αποπλανήσει ακόμα και τον ίδιο της τον αδερφό. Στα 16 της χρόνια, όταν γνώρισε τον Φρεντ είχε ήδη βιώσει το σεξ σε όλες τις μορφές του.

Η εξαφάνιση της πρώτης κόρης των Γουέστ και το μηριαίο οστό που βρέθηκε θαμμένο στον κήπο

Για 22 χρόνια το ζευγάρι είχε καταφέρει να συγκαλύψει το παρελθόν και τα πάθη του, όμως η αλήθεια δε θα αργούσε να βγει στην επιφάνεια. Έχοντας ήδη κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού έναν μόλις χρόνο μετά το γάμο του, ο Φρεντ Γουέστ «υποδέχτηκε» στις 25 Φεβρουαρίου του 1994 στο σπίτι της οδού Κρόμγουελ την αστυνομία η οποία αποφάσισε να διαλευκάνει την υπόθεση της εξαφάνισης της πρώτης της τους κόρης, της 13χρονης Χέδερ, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη 7 χρόνια πριν. Ο λόγος που η υπόθεση της εξαφάνισής της ήρθε ξανά στο προσκήνιο ήταν οι φήμες που είχαν ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό περί… πτωμάτων στον κήπο του σπιτιού, μια ιστορία που οι Γουέστ έλεγαν για να τρομάζουν τα παιδιά τους και να τα αναγκάζουν να είναι υπάκουα.



«Αν δεν κάνεις ό,τι σου λέω, θα πας μαζί με τη Χέδερ που είναι θαμμένη στον κήπο», φέρεται πως απειλούσε ο Γουέστ τα παιδιά του, ενώ μάρτυρας κατέθεσε λίγο αργότερα πως ο ίδιος του είχε πει πως έχει δικαίωμα να κάνει «ό,τι και όπως το θέλει στα παιδιά του αφού εκείνος τα έφερε στον κόσμο».

Οι πρώτες έρευνες δεν καρποφόρησαν και ο Φρεντ απείλησε την αστυνομία πως θα διαμαρτυρηθεί για τις ζημιές που προκάλεσαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, όμως λίγο πριν ο επικεφαλής αστυνόμος, Τζον Μπένετ, κλείσει την υπόθεση, ο κύκλος των πτωμάτων της οδού Κρόμγουελ αποκαλύφθηκε και συντάραξε την Αγγλία. Η εύρεση ενός μηριαίου οστού στην αυλή του σπιτιού ήταν καθοριστική, με τον ιατροδικαστή να επιβεβαιώνει αργότερα πως ανήκε στην εξαφανισμένη κόρη του ζευγαριού.

«Είτε η Χέδερ είχε τρία πόδια, είτε μόλις βρήκαμε κι άλλο πτώμα»

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ένας σωλήνας του υπονόμου στον κήπο έσπασε, φέρνοντας στην επιφάνειας και άλλα ανθρώπινα υπολείμματα. «Ψάχναμε μέσα σε ένα μαύρο κολλώδες μείγμα από λάσπη και περιττώματα όταν βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα οστά. Έριξα μια ματιά και είπα στον Μπένετ πως είτε η Χέδερ είχε τρία πόδια, είτε μόλις βρήκαμε κι άλλο πτώμα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Μπέρναρντ Νάιτ.

Όπως αποδείχθηκε, ακόμα δύο γυναίκες ήταν θαμμένες στον κήπο εκ των οποία η μία, η Σίρλεϊ Ρόμπινσον, ήταν ερωμένη του Γουέστ και μάλιστα δολοφονήθηκε ενώ ήταν έγκυος στο παιδί του. Ο ίδιος ομολόγησε αμέσως τις δύο δολοφονίες και είπε στην αστυνομία ότι το δεύτερο πτώμα ανήκε σε μια φίλη της Ρόμπινσον, κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν ψέματα, καθώς επρόκειτο για την Άλισον Τσέιμπερς, που ουδεμία σχέση είχε με την ερωμένη του.


Ανθρώπινα υπολείμματα μεταφέρονται στο τραπέζι του ιατροδικαστή

Ο Φρεντ τόνισε πως η Ρόουζ δεν ήξερε τίποτα για τους φόνους, ενώ άλλαζε συνεχώς την κατάθεσή του και εκεί που είχε ομολογήσει τη δολοφονία, αναθεωρούσε και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, δηλαδή για «δυστύχημα» που στέρησε τη ζωή των θυμάτων. Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα θύματα είχαν δεθεί, κακοποιηθεί και βασανιστεί πολύ πριν πεθάνουν, ενώ στη συνέχεια διαμελίστηκαν με κουζινομάχαιρο, με όλα τα στοιχεία να ενοχοποιούν τον επιθετικό και ψυχοπαθή –σύμφωνα με τους επιστήμονες- Γουέστ.

Τα «χτισμένα» πτώματα στους τοίχους του σπιτιού των Γουέστ

Παλιές υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών άνοιξαν και η μεγαλύτερη έρευνα στα εγκληματολογικά χρονικά της Βρετανίας ξεκινά. Λίγες μέρες αργότερα, ο Φρεντ ομολόγησε ακόμα 9 δολοφονίες και η κατοικία της οδού Κρόμγουελ εξετάζεται από άκρη σε άκρη, με τα πτώματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε κάθε πιθανό σημείο εντός και εκτός σπιτιού. Πέντε πτώματα αγνώστων στοιχείων ανασύρθηκαν από το υπόγειο –το μέρος που βίαζαν και σκότωναν τα θύματά τους- και ακόμα ένα βρέθηκε θαμμένο στους τοίχους του μπάνιου.



Το υπόγειο του «House of Horrors» Στο σπίτι της οδού Κρόμγουελ βρέθηκαν συνολικά 9 πτώματα. 2 ακόμα γυναίκες βρίσκονταν θαμμένες στο χωριό του Φρεντ για πάνω από 20 χρόνια

Ο δράστης δήλωσε πως υπήρχαν πτώματα και εκτός σπιτιού, συγκεκριμένα στο χωριό που μεγάλωσε, το οποίο βρισκόταν 16 μίλια μακριά από το σπίτι της οδού Κρόμγουελ. Ανάμεσα στα θύματα που βρέθηκαν εκεί ήταν η πρώτη σύζυγός του, Ρένα Κοστέλο που είχε εξαφανιστεί το 1971 –και ήταν θαμμένη για περισσότερα από 20 χρόνια. Ο Φρεντ είχε βιάσει και σκοτώσει και μία φίλη της πρώην συζύγου του και νταντά των παιδιών τους, την Άνι ΜακΦόλ, η οποία ήταν κι αυτή έγκυος στο παιδί του και πιστεύεται πως ήταν το πρώτο του θύμα.

«Θα με έθαβαν κάτω από τις πλάκες του Γκλόστερ, μαζί με τις άλλες»

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, μια πρώην νταντά των Γουέστ, η Καρολάιν Ρόμπερτς, επικοινώνησε με τις Αρχές και έριξε φως στην υπόθεση των ανθρωποκτονιών του Γκλοστερ. Η ίδια υποστήριξε ότι είχε παραιτηθεί των καθηκόντων της λόγω της έντονης και χωρίς ηθικούς φραγμούς σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού και πως υπήρξε και η ίδια θύμα σεξουαλικής κακοποίησης τόσο από τον Φρεντ, όσο και από τη σύζυγό του, Ρόουζ. Παρότι έφυγε από το σπίτι τους, γιατί υποψιαζόταν πως η Γουέστ εκπορνευόταν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ένα βράδυ τους συνάντησε τυχαία στο δρόμο και αφού της ζήτησαν συγγνώμη για ό,τι είχε συμβεί μεταξύ τους, δέχθηκε να την μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους μέχρι το σπίτι της.



Αντί αυτού, η πρώην νταντά κατέθεσε πως ο Φρεντ ζήτησε από την Ρόουζ να «ελέγξει αν η Καρολάιν είχε κάνει πρόσφατα σεξ», ενώ λίγο αργότερα γρονθοκοπήθηκε από τον ίδιο μέχρι που λιποθύμησε. Ξύπνησε δεμένη και φιμωμένη στο κολαστήριο της οδού Κρόμγουελ…

Η κατάθεσή της ήταν διαφωτιστικότατη σχετικά με τον τρόπο που το ζευγάρι βίαζε, χτυπούσε και σκότωνε τα θύματά του. Έχοντας πολλάκις αρνηθεί στο παρελθόν να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους, η Καρολάιν κατέληξε να βιαστεί και από τους δύο μαζί καταθέτοντας πως πέρασε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τους την ώρα που τόσο ο Φρεντ όσο και η Ρόου «ασχολιόντουσαν» σεξουαλικά μαζί της. Την αρχή είχε κάνει η Ρόουζ, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκη και ο Φρεντ. Της ζήτησαν να σταματήσει να φωνάζει, ειδάλλως θα την οδηγούσαν στο υπόγειο και θα τη σκότωσαν αφού πρώτα έφερναν μαύρους φίλους τους στο σπίτι για να την κακοποιήσουν κι αυτοί.


Οι Γουέστ μετά την εύρεση των πτωμάτων στο σπίτι τους

«Είπαν ότι θα με έθαβαν κάτω από τις πλάκες του Γκλόστερ και πώς ήταν κι άλλα κορίτσια θαμμένα εκεί. Δε θα με έβρισκαν ποτέ όπως δεν βρήκαν ούτε εκείνες», είπε. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, οι Γουέστ θα την άφηναν να φύγει αν εκείνη τους υποσχόταν πως δεν θα έλεγε τίποτα σε κανέναν για όσα της έκαναν, όμως κατάφερε να διαφύγει και πήγε στην αστυνομία. Η ίδια δεν κατάφερε να καταθέσει λέξη για το βιασμό της, διότι βρισκόταν σε πανικό κι έτσι οι Γουέστ κατηγορήθηκαν απλά για ανήθικη επίθεση και γλίτωσαν με χρηματική ποινή ύψους 100 λιρών. Κάπως έτσι ο δρόμος άνοιξε για να κακοποιήσουν και να δολοφονήσουν ακόμα περισσότερες γυναίκες, κάτι που τους προκαλούσε ψυχική και σωματική ικανοποίηση.

Η απόρριψη της Ρόουζ και η αυτοκτονία του Φρεντ

Η μαρτυρία της υπήρξε καθοριστική για τη σύλληψη της Ρόουζ, καθώς αποδείκνυε πως ήταν εξίσου ένοχη με τον σύζυγό της για τους βιασμούς και τις δολοφονίες . Η αστυνομία είχε επιπλέον βρει στο σπίτι τους κύκλωμα παρακολούθησης και υλικό που αποδείκνυε πως όχι μόνο η Ρόουζ εκπορνευόταν αλλά και πως ο Φρεντ αρεσκόταν να παρακολουθεί. Οι διαστροφές τους είχαν αποκαλυφθεί και η παρότι εκείνος θέλησε να πάρει όλη την ευθύνη, η ίδια δε φάνηκε να τον συγχωρεί για την κατάληξή τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως όταν συναντήθηκαν δεν τον άφησε ούτε να την αγγίξει.

Σε κάθε ευκαιρία τον πρόσβαλλε και δεν ήθελε ούτε να τον κοιτάξει. Οι ψυχίατροι αποφάνθηκαν πως η εμπλοκή της Ρόουζ στην κακοποίηση και τη δολοφονία των γυναικών ήταν υψίστης σημασίας για τον Φρεντ, μιας και τον έκανε να νιώθει δυνατός και επιβλητικός. Χωρίς αυτή, οι φόνοι θα ήταν ανούσιοι και η ζωή του χωρίς ουσία.

Έχοντας ομολογήσει 12 δολοφονίες και αφήσει αποχαιρετιστήριο σημείωμα στην επί 22 χρόνια σύζυγό του την ημέρα των γενεθλίων της, αυτοκτονεί στο κελί του πριν προλάβει να δικαστεί. Κρεμιέται χρησιμοποιώντας κομμάτια από την κουβέρτα του, μη έχοντας παραδεχθεί τη συμμετοχή της Ρόουζ στα εγκλήματά του.

Το πτώμα-κλειδί στην υπόθεση: 8χρονο κορίτσι θαμμένο κάτω από τα πλακάκια της κουζίνας

Εκείνος δεν την «έκαψε» με την κατάθεσή του κι εκείνη δεν παραδέχεται το παραμικρό. Η αστυνομία φοβάται πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να την ενοχοποιούν, μέχρι που ανακαλύπτεται το πτώμα της 8χρονης κόρης της Κοστέλο, Σαρμέιν, η οποία βρέθηκε θαμμένη στο πάτωμα της κουζίνας ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού, 400 μέτρα μακριά από το σπίτι τους.


Το σπίτι στον αριθμό 25 της οδού Κρόμγουελ κατεδαφίστηκε το 1996

Η μικρή έμελλε να ήταν αυτή που θα οδηγούσε την Ρόουζ στην καταδίκη, μιας και ο ιατροδικαστής κατάφερε από τα οδοντιατρικά αρχεία να αποδείξει πως κατά την ημερομηνία του θανάτου της ο Φρεντ βρισκόταν στη φυλακή για υπόθεση μικροκλοπής και την κηδεμονία της είχε αναλάβει η Ρόουζ.

Ενώ όλα έδειχναν πως εκείνη θα γλίτωνε την καταδίκη, η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Σαρμέιν και η μαρτυρία της Καρολάιν έπεισαν τους ενόρκους, οι οποίοι καταδίκασαν τη Γουέστ για 10 φόνους με ισόβια ποινή κάθειρξης. Όλοι συμφώνησαν πως έπρεπε να πεθάνει στη φυλακή. Μέχρι σήμερα η ίδια δηλώνει αθώα.


Το σημείο στο οποίο κάποτε βρισκόταν το «House of Horrors»

Το σπίτι στον αριθμό 25 της οδού Κρόμγουελ κατεδαφίστηκε το 1996. Στη θέση του, υπάρχει πλέον ένας πεζόδρομος, με τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίζουν πως ακόμα αισθάνονται την παρουσία θαμμένων γυναικών στην περιοχή, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πτώματα που δεν βρέθηκαν ποτέ.












Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/01/blog-post_81.html#ixzz3wNW2if00

Δημοφιλείς αναρτήσεις