ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ




ΠΕΡΙ ΑΓΩΓΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥ- ΑΝ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ
16-6-2014
Greek Spirit
Η επιδρομή των ισλαμιστών της ISISστο βόρειο Ιράκ και δίπλα στο ημιαυτονομο Ιρακινό Κουρδιστάν αποτελεί γεγονός που αποδεικνύει ότι παθαίνεις ότι σου αξίζει .
Οι ισλαμιστές αυτοί έχουν λάβει εξοπλισμό, εκπαίδευση, καταφύγιο και περίθαλψη από την Τουρκία η οποία εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του Κατάρ και Σ.Αραβίας οι οποίες επίσημα μεταφράζονται και βρίσκουν κάλυψη στην διπλωματία ΗΠΑ και Ε.Ε(Γερμανίας).

Ο λόγος για την ένταση του πολέμου στην Συρία είναι το »καπέλωμα » της πολιτειακής ανωμαλίας του 2011 στην χώρα που προκλήθηκε από διαμαρτυρίες απλών πολιτών εναντίον του καθεστώτος Άσαντ από τις Σουνιτικές πλούσιες Αραβικές χώρες και ειδικά το Κατάρ το οποίο θέλει να υποταχθεί ο Άσαντ στα σχέδια του να περάσει αγωγό φυσικού αερίου από την Συρία.
Το 2009 το Κατάρ πρότεινε στον Άσαντ να δεχθεί την κατασκευή αγωγού που θα ένωνε την Αραβική χερσόνησο με την Τουρκία και ο οποίος θα πέρναγε από την Συρία.Ο Άσαντ δεν δέχτηκε μένοντας πιστός στην συμμαχία του με το Σιιτικό Ιράν.
Η άρνηση του Άσαντ εκνεύρισε και την Γερμανία η οποία είναι μέλος του άξονα Τουρκίας -Κατάρ και η οποία θέλει έναν αγωγό που θα την απελευθερώσει από το Ρωσικό αέριο.

Γιαυτό και έγινε ο πόλεμος στην Συρία

Όμως ο Άσαντ αποδείχθηκε αειθαλής και η Ουκρανική κρίση επανέφερε ακόμα πιο πιεστικά το πρόβλημα και ζήτημα της ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από την Ρωσία.

Εάν δεν μπορεί να πέσει η Συρία τότε θα μπορούσε να πέσει το Ιράκ, το οποίο εγκαταλειμμένο μέσα στο μεταπολεμικό χάος αποτελεί πιο εύκολο στόχο.

Γιαυτό και η Τουρκία-Γερμανία-Ε.Ε.-ΗΠΑ-Κατάρ εξέθρεψαν τους ισλαμιστές που έχουν καταλάβει τις βόρειες επαρχίες του Ιράκ και προελαύνουν προς νότο .

Η τακτική αυτή εντάσσεται στην γενικότερο δόγμα των ΗΠΑ και Δύσης να μην επεμβαίνουν πλέον στρατιωτικά επωμιζόμενοι οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες αλλά να αναθέτουν την διεξαγωγή πολέμου σε »εργολάβους» οι οποίοι στην περίπτωση αυτή είναι οι ισλαμιστές.

Γιαυτό και δεν εισέβαλαν οι δυτικοί στην Συρία το 2013.

Αλήθεια που βρήκαν τα εκατοντάδες οχήματα οι 7,000 ισλαμιστές που κατέλαβαν την Μοσούλη και την Τικρίτ , οχήματα που τους επιτρέπουν την διεξαγωγή ενός ισλαμικού blietzkrig ,πολέμου αστραπή;
Ποιος τους εκπαίδευσε τόσο σε επίπεδο μαχητή αλλά και σε επίπεδο δόγματος ;
Μα φυσικά η Δύση με όργανο την Τουρκία και χρήμα των Αράβων.

Στην Τουρκία και Ιορδανία υπάρχουν ολόκληρες βάσεις με αμερικάνικα πρότυπα οι οποίες εξυπηρετούν κάθε ανάγκη των ισλαμιστών ανταρτών .
Βέβαια οι 7,000 αντάρτες της ISIS επίσημα έχουν αποκηρυχθεί από την Αλ Κάιντα επειδή δεν ακολουθούσαν τις εντολές της επακριβώς αλλά αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες που δεν ακυρώνουν τις σχέσεις της ISIS με την Δύση.

Όμως ποτέ δεν ξέρεις εάν το θηρίο που εκτρέφεις δεν θα σε καταβροχθίσει.

Εάν οι αντάρτες έρθουν σε σύγκρουση με τους Κούρδους του Ιράκ τότε οι επιπτώσεις για την Τουρκία θα είναι βαριές.
Το Ιρακινό Κουρδιστάν δεν αποτελεί εχθρό της Τουρκίας, το αντίθετο.Μάλιστα ο Ερντογάν έχει πολλές φορές ζητήσει από τις ΗΠΑ να του επιτρέψουν να εισάγει πετρέλαιο από το Ιρακινό Κουρδιστάν οι εξαγωγές του οποίου ελέγχονται απολύτως από την Αμερικάνικη EXXON.
Εξάλλου ο ίδιος ο Ερντογάν έχει προτείνει ειρήνη ακόμα και με τους Κούρδους της Τουρκίας με την υπόσχεση της αυτονόμησης τους και με αντάλλαγμα την υποστήριξη τους στην πολιτική σκηνή.

Όμως εάν οι ισλαμιστές αντί να συνεχίσουν την προέλαση τους προς νότο και στραφούν δυτικά και βόρεια προς το Ιρακινό Κουρδιστάν , οι Κούρδοι οι οποίοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι πίσω από τους ισλαμιστές θα πολεμήσουν όχι μόνο εναντίον των ισλαμιστών αλλά και της Τουρκίας. Οι Κούρδοι του Ιράκ θα ανάψουν το φιτίλι της ένοπλης αναμέτρησης των Κούρδων της Τουρκίας και η επίπλαστη και εύθραυστη ειρήνη μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων της που μετράει μόλις 13 μήνες θα καταρρεύσει.

Το Ιρακινό Κουρδιστάν ελέγχει και τα υδάτινα αποθέματα του ποταμού Τίγρη.Το νερό για την Μ Ανατολή είναι σπουδαιότερο από το πετρέλαιο. Ο ποταμός Τίγρης διασχίζει τις περιοχές του Ιράκ στις οποίες προελαύνουν οι ισλαμιστές σήμερα.
Σημειωτέον ότι το Ιρακινό Κουρδιστάν αποτελεί κράτος εν κράτει στο Ιράκ και η πρωτεύουσα του Ερμπίλ έχει περισσότερους ουρανοξύστες από την Άγκυρα και αποτελεί πλέον κράτος το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα την φτωχή μέση ανατολή.Το μέσο εισόδημα των τριών εκατομμυρίων κατοίκων του ανεβαίνει κατά 10% κάθε χρόνο , διαθέτει 30 πανεπιστήμια, αποτελεί πόλο έλξης διεθνών επενδυτών και τελεί υπό την προστασία των ΗΠΑ αλλά και των διεθνών ενεργειακών παραγόντων.Το Ιρακινό Κουρδιστάν αναφέρεται πλέον ως η »Ελβετία της Ανατολής» και αποτελεί χώρα η οποία εκπροσωπεί πολλά διεθνή επενδυτικά συμφέροντα.
ERBIL πρωτεύουσα Ιρακινού Κουρδιστάν


Το Ισραήλ από την εποχή που το Ιρακινό Κουρδιστάν αυτονομήθηκε έχει αποδυθεί σε αγώνα μέσω των πρακτόρων του της Mosad για την διείσδυση στην κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν αλλά και του Ιράκ.
Οι Ισραηλινοί ορέγονται ακριβώς αυτά που ορέγεται και η Τουρκία δηλαδή τον έλεγχο Τίγρη και Ευφράτη και τα πετρέλαια του Κουρδιστάν.
Το Ισραήλ έλαβε αποστάσεις στην Συριακή κρίση και την βοήθεια που έλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες από την Δύση.Ο λόγος είναι ότι το Ισραήλ δεν διαβλέπει κανένα όφελος σε ενδεχόμενη ήττα του Άσαντ και την επικράτηση των φανατικών ισλαμιστών σουνιτων.Ο Άσαντ είναι σίγουρα ποιο κοσμικός ηγέτης και πιο συζητήσιμος από τον κάθε ισλαμιστή ηγέτη της Αλ Κάιντα. Από την άλλη μεριά ο Άσαντ ως Σιίτης είναι μέλος του άξονα Ιράν -Χεζμπολάχ Λιβάνου , δυο απολύτως εχθρικές οντότητες στο κράτος του Ισραήλ.
Η ιδανικότερη λύση για το Ισραήλ είναι η τριχοτόμηση της Συρίας σε βόρειο Κουρδικό κομμάτι , σε νοτιοανατολικό Σουντικό και δυτικό Σιιτικό όπου και θα μπορούσε να συνεχίσει το καθεστώς Άσαντ την ηγεμονία του σε ένα νέο εξ ολοκλήρου Σιιτκό κράτος. Την λύση αυτή θέλει και ο Άσαντ, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
Η επιδρομή των ισλαμιστών στο Βόρειο Ιράκ φέρει πολλές ανατροπές στα σχέδια των Ισραηλινών για τον έλεγχο του Ιράκ και του Κουρδιστάν. Το Ισραήλ βλέπει την πολιτική της Τουρκίας για την υπόθαλψη των ισλαμιστών να εμποδίζει τα σχέδια του για τον παρασκηνιακό έλεγχο του Ιράκ και του Κουρδιστάν. Τι αξία θα έχουν οι προσπάθειες της Mosad τα τελευταία δέκα χρόνια εάν το βόρειο Ιράκ καταλήξει στα χέρια των ισλαμιστών του Κατάρ;
Αλλά ποια θα είναι η τύχη της Συρίας εάν οι αντάρτες της ISIS καταλάβουν το Ιράκ και απομονώσουν τα ανατολικά σύνορα της Συρίας,την μόνη χερσαία δίοδο από την οποία λάμβανε βοήθεια από το Ιράν ο Άσαντ δια μέσω των Σιιτικών επαρχιών του Ιράκ ;
Και σε κάθε περίπτωση το Ισραήλ βλέπει με τρόμο την δύναμη των ισλαμιστών να αυξάνεται και να απειλεί όλο και περισσότερο την Μ.Ανατολή και το Ισραήλ.
Το Ισραήλ τελευταία και μετά την εγκατάλειψη της Μ.Ανατολής από τις ΗΠΑ (τουλάχιστον σε επίπεδο στρατιωτικής παρουσίας και άμεσων επεμβάσεων) αλλά και μετά την άρνηση του Ομπαμα να χτυπήσει στρατιωτικά το Ιράν έχει κάνει κινήσεις για την προσέγγιση του με την Ρωσία , κινήσεις που θα γίνουν όλο και πιο γρήγορες μετά την επίδειξη δύναμης των ισλαμιστών.
Όπως είπαμε και παραπάνω το Κατάρ θέλει το Ιράκ ως εναλλακτικό πέρασμα για τους αγωγούς του προς Τουρκία -Ευρώπη.

Η δυναμική των ισλαμιστών που ορμώμενοι από τη βόρεια Συρία εισβάλουν ανενόχλητοι στο Βόρειο Ιράκ ενοχλεί και το Σιιτικό Ιράν το οποίο προσβλέπει στην νίκη και επικράτηση των Ιρακινών Σιιτών στον νότο.Το Ιράν χρειάζεται ελεύθερη δίοδο από το νότιο Σιιτκό Ιράκ , δίοδο που θα υλοποιήσει και στο έδαφος τον άξονα Ιράν -Σιιτικό Ιράκ-Συρία-Χεζμπολάχ Λιβάνου.
Ο εμφύλιος που βυσσοδομεί μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών στο Ιράκ με την είσοδο των ισλαμιστών της ISISπαίρνει άσχημη τροπή για τους Σιίτες και θέτει σε κίνδυνο τα σχέδια του Ιράν το οποίο βλέπει ότι οι Σουνίτες αντάρτες τους οποίους πολεμάει από κοινού με τον Άσαντ στην Συρία τώρα εξαπλώνονται και στο Ιράκ και θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τα σχέδια για την απόσχιση των Σιιτών του Ιράκ υπό την κηδεμονία του αλλά μπορεί να φέρει τους ισλαμιστές σουνίτες αντάρτες στα σύνορα του.
Οι Ισλαμιστές της ISIS αφού εκπαιδεύτηκαν -εξοπλίσθηκαν από το Κατάρ την Τουρκία και υπό τις ευλογίες της Γερμανίας και ΗΠΑ , ξεχύθηκαν στο Ιράκ προκαλώντας το χάος αλλά και τον τρόμο ακόμα και στα αφεντικά τους.
Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει ότι η συμμαχία της με τα Αραβικά συμφέροντα και η υπόθαλψη των ισλαμιστών θα είναι η καταστροφή της.
Η Τουρκία δεν συνειδητοποίησε ότι το Σουνιτικό Κατάρ είναι αδίστακτο και έτοιμο να μεταφέρει τον πόλεμο της Συρίας στο Ιράκ προκειμένου να επιταχύνει την διέλευση των αγωγών του. Η Τουρκία ξαφνικά βρίσκεται εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα στους Κούρδους του Ιράκ, στους Ισραηλινούς και στους Ιρανούς και μάλιστα αυτή την φορά δεν μπορέσει να κρυφτεί πίσω από την δυτική προστασία.
Η Τουρκία προσεταιρίστηκε την μαφία αλλά νόμιζε ότι δεν θα την τσάκωναν ποτέ και ότι οι αρχιμαφιόζοι θα την λυπόντουσαν και δεν θα την εκμεταλλεύονταν.
Τώρα τρέχει ο Ταγίπ να απελευθερώσει τους 50 διπλωμάτες και υπάλληλους του προξενείου του στην Μοσούλη οι οποίοι τάχα δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την θέση τους νομίζοντας ότι οι ισλαμιστές θα ήταν »μιλημένοι» και ότι θα τους την χάριζαν. Μα είναι δυνατόν να βγάλεις τον Χάνιμπαλ Λέκτερ από την φυλακή και να του δίνεις χρήμα και μέσα να σκοτώνει και να περιμένεις ότι θα δράσει λογικά; Είναι, αν κατάγεσαι από την χώρα του μπακλαβά και του παστουρμά.
Πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό είναι να παρακολουθείς τις αντιδράσεις των ΗΠΑ-Γερμανία οι οποίες αφού εξόπλισαν και τάισαν τους ισλαμιστέςτους απέστειλαν να καταλάβουν το Ιράκ για λογαριασμό του Κατάρ αλλά ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.Μην αποδίδεται ιδιότητες στους νεοσυντηριτικούς της Δύσης που δεν έχουν , ιδιότητες όπως η ευφυΐα και το πολιτικό κριτήριο. Δεν έχουν ιδέα τι κάνουνε , παράδειγμα η Κριμαία. Άλλο το θράσος και η εγκληματική δραστηριότητα και άλλο η ευφυΐα.
Και που είστε, ακόμα δεν είδατε τίποτα , περιμένετε μέχρι οι ορδές των ισλαμιστών ξεχυθούν μέσα στις ευρωπαικές πρωτέυουσες
ΠΗΓΗ hellenicsunrise.blogspot.gr
Greek Spirit

Read more: http://www.oparlapipas.gr/2016/09/blog-post_946.html#ixzz4JlIvsXyV

Δημοφιλείς αναρτήσεις